Samen stelletje spelen

De “Ikea” date

De meeste eerste dates gaan gepaard met een kop koffie of een drankje in een café. Al vroeg in mijn date-carrière leerde ik dat meteen gaan dineren geen goed idee is. Als je tafelgenoot niet bevalt zit je er een heel maal aan vast. Al met al weinig creativiteit. Maar heel af en toe komt er een bijzonder date-voorstel voorbij. Zo had ik eind vorig jaar een eerste date in de Ikea, tussen de Billy’s en Besta’s.

Dit date verhaal begint op eerste kerstdag in de avond, alleen op de bank. Ik zag een leuke foto op tinder. Op zijn profiel vroeg hij naar iemand die op tweede kerstdag met hem naar de meubelboulevard wilde want wat moet je anders op tweede kerstdag? Dat hij vervolgens de liefde verklaart aan elke vorm van kaas was de weg naar mijn hart. Er werd dus snel op “like” geklikt. We matchte meteen en ik opende de chat met; “Helaas moet ik morgen op kerstdiner bij mijn ouders. Maar wie weet kunnen we met Pasen mee met de rest van het kuddevolk?”. Hij reageerde meteen met een schaterlachende smiley en zo begon een zeer vermakelijk gesprek over dingen die je als ingekakt ANWB stelletje echt gedaan moet hebben.

Natuurlijk zouden er elektrische fietsen komen met matchende fietstassen. Ik zou mijn haar makkelijk kort knippen en hij deed voortaan sokken in zijn sandalen. Een connectie vinden op basis van een gemeenschappelijk gevoel voor humor en een gedeelde liefde voor kaas, het leek te mooi om waar te zijn. In de dagen die volgenden appten we elke dag. Er werden plannen gemaakt om samen een kaaswinkel te beginnen en om met de caravan naar Terschelling te gaan. Deze man moest ik ontmoeten. Wat zou voor ons nou een geschikte eerste date zijn? Hij kwam met een briljant voorstel; Het toevluchtsoord van burgerlijk Nederland; De Ikea!

We spraken af op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. We zouden elkaar zien bij de roltrap van de Ikea in Eindhoven. In een zorgvuldig gekozen outfit, casual doch verleidelijk, stond ik te wachten. De Ikeaman kwam al snel aanlopen en na een wat verlegen welkom gingen we zwijgend met de roltrap omhoog. De uitgestalde spullen zorgde ervoor dat de ongemakkelijke stilte snel doorbroken kon worden door gesprekken over poefen en slaapbanken. We besloten om neer te ploffen in een zwart/wit ingerichte Ikea-huiskamer. Terwijl het winkelend publiek voorbij liep en ons bekeek als aapjes in een dierentuin, praatten we honderduit. We leerden elkaar beter kennen maar bovenal verzonnen we verhalen bij de foto’s die in “onze” huiskamer hingen.

Na een tijdje vervolgden we onze wandeling door de idyllische Ikea  omgeving. We haalden wat te drinken in het Ikea restaurant en namen dit mee naar onze tweede huiskamer. Daar gingen we op een hoekbank zitten, al een heel stukje dichterbij elkaar. We gingen zo in elkaar op dat we ons soms afvroegen waarom die vreemde persoon toch ineens door onze woonkamer liep. Helaas was het na 4 uur leven in onze Ikeawereld tijd om te gaan. Buiten stonden we allebei schaapachtig tijd te rekken. We wilden helemaal niet naar huis, het was veel te gezellig. We besloten al snel dat hij achter mij aan zou rijden om daarna iets te gaan drinken in mijn stad.

 We parkeerde in mijn buurt en liepen hand in hand richting het centrum. Daar vonden we al snel een knus plekje op het terras op een bankje samen onder de warmtelamp.  Natuurlijk werd er een kaasplank besteld en omdat we toch wel echt een beetje honger hadden ook nog een portie bitterballen met mayo. De avond werd volgekletst en gezoend onder de warmte van een dekentje. Als hij mij met een veelzeggende blik aankijkt wanneer de serveerster hem vraagt of hij nog een biertje wil weet ik genoeg.

“Bestel maar een biertje!”….

47 gedachten over “Samen stelletje spelen

  1. Prachtig, dit is nog eens een date, ik sprak ook nooit af in een restaurant want stel je had elkaar niks te zeggen, ik sprak af in de kroeg en als ik het niks vond, kon ik altijd zeggen dat ik de volgende dag vroege dienst had en dus op tijd weg moest.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: