Stukjes tekort

Het vervolg van de Ikea date

Lees eerst “Samen stelletje spelen” als je wilt weten wat hieraan vooraf ging.

Na een succesvolle date in de Ikea en een korte maar heerlijke nacht werd ik wakker naast mijn Ikea-man. Hij moest gaan, ouderlijke verplichtingen, maar zei tegen mij dat ik moest blijven liggen. Hij liet zichzelf wel uit. In bed luisterde ik naar het gerommel beneden, een man in mijn huis, dat was lang geleden.

Met zijn jas aan kwam hij nog even naar boven en ging op de rand van mijn bed zitten. Als afscheid kreeg ik een zoen op mijn lippen en een kus op mijn voorhoofd. “Spreek je snel, lieverd!” en na die woorden liep hij mijn slaapkamer uit en verliet mijn huis. Ik draaide me om onder de dekens met de grootste glimlach ooit op mijn gezicht. Ik was moe maar slapen kon ik niet meer van de voorzichtig oppoppende vlinders in mijn buik. In de week die volgde spraken we elkaar elke dag. In het weekend zou hij verhuizen en hij wilde de eerste zondag in zijn nieuwe appartement met mij doorbrengen. Die zondag reed ik met een tas vol logeerspullen richting zijn nieuwe stulpje.

Het was het eind van de middag toen ik zijn appartement binnenstapte. Even voelde ik een twijfeling moest ik hem meteen zoenen of was dat nog te vroeg om elkaar al zo innig te begroeten. Want al voelde het anders we kende elkaar eigenlijk pas twee weken. De omhelzing die hij me gaf doorbrak mijn gedachtetrein en we zoenden elkaar. We liepen samen de woonkamer binnen. Er branden overal kaarsjes, hij had duidelijk zijn best gedaan om het sfeervol te maken. Weer zoenden we, hij trok me dicht tegen zich aan en niet veel later ondervond ik hoe zacht zijn tapijt was.

De rest van de zondag brachten we door in onze badjas op het tapijt, hij met zijn rug tegen de bank en ik tegen hem aan. We picknickten midden in de kamer met een grote plank vol kaasjes en smeersels. Hij had zelfs onthouden wat mijn lievelingswijn was. De hele dag gingen we in elkaar op met af en toe even pauze om iets te eten of te drinken. Het was de zondag waar ik al jaren naar verlangde. Samen zijn met de leukste en even de wereld om ons heen vergeten. De avond eindigde in bed en ik sliep heerlijk die nacht. Nog niet verliefd maar vol verlangen het te worden.

Die ochtend gingen we allebei naar ons werk en kuste elkaar gedag bij de voordeur. Zo dicht tegen het gevoel van een echte relatie aan was ik in jaren niet geweest en het voelde heerlijk, dit was waar ik al zo lang naar verlangde. De hele dag liep ik rond met een schaapachtige glimlach op mijn mond. Menig collega vroeg wat er met me aan de hand was maar dat hield ik voor mezelf. Ik zat volledig in de afterglow van een zondag vol seks en elke flashback maakte m’n wangen rood. Wilde nog even dat dit helemaal alleen van mij was.

Die avond appte hij alleen “Welterusten lief!” maar omdat ik wat slaap in te halen had zocht ik daar niets achter. De dagen daarna appten we minder maar nog steeds elke dag. Wat ik niet erg vond want appen tot middernacht is niet heel goed voor mijn nachtrust. Op vrijdag kwam de Ikea-man film kijken en frietjes eten. Ik had namelijk tijdens onze eerste date heel enthousiast vertelt over de zelf gesneden friet en de vers gemaakte milkshakes van mijn friettent. Omarmd liepen we naar de friettent en hand in hand weer terug. Gezellig voor de TV aten we ons gefrituurd maal op en lagen daarna heerlijk tegen elkaar uit te buiken. Het voelde als de gewoonste zaak van de wereld.

Plots voelde ik dat hij een hele diep zucht slaakte. Hij ging rechtop zitten en dwong mij daardoor hetzelfde te doen. In zijn ogen zag ik alles wat ik niet wil zien. Een blik die ik maar al te goed ken. De blik van medelijden voor de pijn en teleurstelling die komen gaat. De woorden “Het ligt niet aan jou”  kwamen uit zijn mond en daarna kwam niets meer binnen. Het was over……

18 gedachten over “Stukjes tekort

  1. ‘het ligt niet aan jou’ dat vind ik echt de meest nietszeggende dooddoener die er is,. Heeft ie uiteindelijk wel een poging gedaan om duidelijk te maken wat het was, of was ie gewoon uit op een kortstondig niets?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: