Wens of Waarheid

Wat ik zoek in een man

Zodra ergens ter sprake komt dat ik vrijgezel ben zijn er 2 vragen waar mensen mee komen; 1) Hoe kan dat nou? En 2) Waar ben je naar op zoek? De eerste vraag kan ik beantwoorden door te zeggen; “Ik ben overgekwalificeerd.” of “Ik vraag aan jou toch ook niet waarom jullie nog steeds bij elkaar zijn?”. Maar om eerlijk te zijn is één blog tekort om daar serieus antwoord op te geven. De tweede vraag daarentegen…..

Ja wat zoek ik eigenlijk? Deze vraag komt ook vaak voorbij als ik met een man aan het chatten ben op een datingsite. Meestal antwoord ik dan met een opsomming van een aantal uitgekauwde eigenschappen; lief, eerlijk, betrouwbaar, ambitieus, humor en passie. Vaak aangevuld met een woord wat die dag bij me opkomt. Ik kan de man die bij mij past toch niet samenvatten in 6 a 7 karaktereigenschappen. Daar doe ik mezelf en mijn toekomstige partner mee tekort. In een eerste kennismakingsgesprek is het gewoon prettig om je beschrijving wat algemener te houden want je wil niet dat je net binnen gehengelde match afhaakt op een beschrijving van iets wat hij misschien wel compenseert met een andere fantastische eigenschap.

Als de vraag face to face aan me gesteld wordt geef ik hele andere antwoorden. Ligt een beetje aan wie de vraag stelt en aan mijn gemoedstoestand. Vroeger was “mezelf met een piemel” één van mijn favoriete antwoorden. Meteen duidelijk dat ik geen zin had om erover te praten. Nu zeg ik vaak; “Ik zoek een Viking!”. Spreekt meteen tot de verbeelding en door de lichte vleug van humor die in die opmerking zit leid ik iedereen af van het feit dat ik het helemaal niet zo leuk vind dat ik nog steeds alleen ben. Het grote nadeel van deze uitspraak is dat sinds de grote hipster explosie van 2010 iedereen wel een bebaarde man kent en die dan aan me voorschotelt. Een baard maakt nog geen Viking en de baard is ook geen harde eis. Ik wil gewoon een man die er uitziet alsof hij kan grommen.

Voor mij moet een man er niet uitzien alsof hij meer crèmepjes in de kast heeft staan als ik en ik heb er 2. Ik zoek een mannelijke man. Maar mannelijk valt ook weer op meerdere manieren uit te leggen. Ik vind het fijn als een man een deur voor me openhoudt en als hij kan klussen ben ik helemaal gelukkig. Als hij voor mij de hutsieflutsie slang aan de hatsieflatsiepomp bevestigd of als hij een spin voor me buitenzet dan is hij even mijn grote stoere vent en krijgt hij de daarbij behorende complimentjes. Nu doe ik dat zelf of ik huur er iemand voor in. Het zou gewoon fijn zijn als iemand dat voor me wil doen. Dat ik er trots op ben dat ik een zelfstandige vrouw ben wil niet zeggen dat ik dat altijd wil zijn.

Vaak krijg ik ook te horen dat ik te veeleisend ben. Is het teveel gevraagd als ik wacht op iemand waar ik me echt fijn bij voel of is dat gewoon slim? Waarom zou ik settelen als ik prima voor mezelf kan zorgen? Ik wil gewoon een man die ik bij me wil hebben. Een man die ik nodig heb omdat ik hem nodig wil hebben niet omdat ik heb echt nodig heb. Ja ook ik snap als ik die laatste zin lees dat mannen vrouwen moeilijk vinden maar beter kan ik het nu niet zeggen. Gewoon iemand bij wie ik ongegeneerd mezelf kan zijn en die ook ongegeneerd zichzelf is bij mij. Die snapt dat ik soms even alles stom vindt en dan een knuffel nodig heb. Iemand die met me wil dansen op het gras bij een festival en die m’n stoel aanschuift als we sjiek uiteten gaan. Dan beloof ik die sport te kijken waar mannen uren lang rondjes rijden. Dit zijn meerdere sporten en ik snap ze allemaal niet.

Als ik eerlijk ben weet ik misschien wel helemaal niet waar ik naar op zoek ben. Dat weet ik pas op het moment dat ik het gevonden heb. Het enige wat ik zeker weet is dat ik ervoor opensta en als hij dan toevallig een baard heeft, weet wat hij met een hamer moet doen en zachtjes in m’n oor gromt dat hij me wil dan is dat allemaal mooi meegenomen.

40 gedachten over “Wens of Waarheid

 1. Toch denk ik dat mensen het als een compliment bedoelen, die vraag: ‘Hoe kan dat nou.’ Je zal maar krijgen dat iemand zegt: ‘Oh, dat snap ik wel, dat jij nog alleen bent. ‘

  ; )

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha dat zou heel erg zijn 😂 Ligt n beetje aan de intonatie. Als ze t met oprechte verbazing zeggen is het ok maar als er een zweem van medelijden in zit. Gevolgd door “het komt nog wel goed met jou” dan vind ik t minder leuk. Gelukkig ben ik er zelf helemaal ok mee dat ik vrijgezel ben ❤️🍀☺️

   Like

 2. Ik ben ook nooit echt op zoek geweest, lol….

  Ik heb door de jaren en ervaring wel geleerd welke man blijkbaar bij me past en voor welk type ik val. Uiterlijk is er geen lijn in te trekken en het stelt me gerust dat ik daarin dus niet heel erg oppervlakking ben. Verder lijk ik vooral een boon te hebben voor de stille, verlegen jongen met een ongelooflijk lief karakter die me neemt zoals ik ben met the good, the bad en the ugly Dat doe ik op mijn beurt dan ook met hem. En waarbij ik vrij filosofische gesprekken kan aangaan, die houdt van zwart humor en kurkdroge woordhumor. En een voor een waren het ook ware muziekliefhebbers en aangezien ik zelf hoogbegaafd ben, merk ik ook dat ik vooral aansluiting voel bij mannen die ook hoogbegaafd zijn omdat ik dan

  Geliked door 1 persoon

  1. Als ik naar m’n exen kijk is er op basis van uiterlijk ook geen lijn, behalve dat er een paar rossige tussen zitten haha.
   Iemand vinden die je oprecht leuk vindt om wie je bent ook je ruwe randjes dat is wat ik zou willen. En ik herken me in de hoogbegaafdheid ook ik ben dat en moet wel n man hebben die me kan volgen en stimuleert. ❤️🍀☺️

   Geliked door 1 persoon

 3. Ja, in deze tijd een goede man vinden is knap lastig. Ik zou zelf de dating apps en Social media stap overslaan, omdat dat zo’n vertekend beeld geeft vaak…misschien een singles vakantie of speed daten? Lieeeefs xx

  Geliked door 1 persoon

 4. Die opmerking ”Ik vraag aan jou toch ook niet waarom jullie nog steeds bij elkaar zijn?” vind ik een hele sterke. Waar bemoeien mensen zich mee.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wat een interessant artikel. Mij word ook wel is gevraagd waarom ik nog alleen ben, maar dan op zo’n manier dat oordelend is waarom niemand mij wil. Niets vermoedend dat het misschien komt omdat ik niet wil settelen voor de eerste de beste.

    Ik vind het heel goed dat je hier over schrijft. Soms weet je het ook gewoon even niet.

    Geliked door 1 persoon

   2. Dank je wel! Heel herkenbaar wat je zegt. Heb ook wel eens geantwoord met “ach zal wel wat mis zijn met mij!”. Sarcasme natuurlijk maar de ander staat dan meestal met z’n mond vol tanden haha ❤️🍀☺️

    Like

 5. Herkenbaar geschreven. De vragen zijn zeker herkenbaar. Als je 30 bent dan verwachten mensen een huisje boompje en een beestje. Ik voldoe hier niet aan. Alles heeft zijn tijd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik zoek niet. Ik weet of niet of ik überhaupt een relatie aan zou kunnen na zolang alleen te zijn geweest. Maar mocht ik ooit van mening veranderen, dan wil ik er eentje met heel veel humor. En hij moet zijn zaken voor elkaar hebben. Niet zo eentje die op zoek is naar de zin van het leven en waar je uiteindelijk meer een moeder voor bent dan een vrouw. Dan maakt het me eigenlijk niet uit hoe hij eruit ziet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat mooi omschreven! Wil idd ook een gelijkwaardige relatie. En humor is essentieel. Als dat klopt is wordt iemand pas echt aantrekkelijk daar heeft uiterlijk dan niets mee te maken ❤️🍀☺️

   Like

 7. Ik herken je woorden uit de tijd dat ik single was. Het heeft even geduurd tot ik een man vond die ik vertrouw en waar ik helemaal mezelf bij kon zijn. Daar waren anderen vaak ongeduldiger over dan ik zelf. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: