Date-leed

Slechte chat-etiquette

Daten, ik moest er de eerste paar maanden van dit jaar niet aan denken. Maar na mate ik langer alleen thuiszat en de Corona-eenzaamheid toesloeg kon ik het niet laten om de datingapps weer te installeren op mijn telefoon. Zo begon het date-circus weer van voren af aan.

Lekker veilig vanaf de bank begon ik te swipen. Ook gewoon omdat het vermakelijk is. Sommige mannen zijn erg creatief en gevat als het om profielteksten gaat maar de doorsnee Tinderman kan nog geen volzin maken. Laat staan dat ze door hebben wat een fatsoenlijke foto is. De onderkin accentuerende selfie en de “kijk mij eens nonchalant naakt tegen een muur leunen” foto’s zorgen bij mij voor het meeste vermaak. Zo af en toe likete ik een man met ergens de hoop dat er geen match zou zijn, chatten kan echt dodelijk vermoeiend zijn.

Dit komt deels door mijzelf. Zodra ik in een gesprek verwikkeld raak met een man vind ik het lastig om het af te kappen. Zeker als ik de man leuk vind maar even geen zin heb om te kletsen of gewoon om half tien al wil gaan slapen. Wat voor suffe muts ben ik dan. Meer dan eens zat ik met brandende ogen door te typen totdat het een respectabele tijd was om te zeggen dat ik naar bed ging. En met die uitspraak komen we bij het deel dat buiten mijzelf ligt als het gaat om het vermoeiend zijn van chatten. Want tegen een man zeggen dat je naar bed gaat blijkt voor sommige een uitnodiging te zijn voor sexting. Nog voor ik mijn tanden kan poetsen zit zo’n man dan al met zijn handen in mijn digitale slipje. En mijn vingers gaan dan vliegensvlug naar de blokkeerknop.

Na een aantal van dit soort sextingzoekende-mannen en een paar gesprekken die doodbloedden omdat er door Corona niet afgesproken kon worden trof ik eindelijk een man die zijn tijd nam. Over een periode van twee weken spraken we elkaar elke dag maar nooit heel lang. Er lag geen druk op en ik gaf gewoon eerlijk aan dat ik af en toe rust nodig had in verband met mijn burn-out. (Mijn therapie begint blijkbaar zijn vruchten af te werpen.) Het was zeker niet de man van mijn dromen maar dat maakte het juist luchtiger. Voor deze man wilde ik overwegen om mijn toegenomen onzekerheid door de coronakilootjes aan de kant te zetten en weer te gaan daten. Een soort therapeutische instap-date zonder verwachtingen maar wel een wie weet…

Vandaag chatte ik weer met deze man. Eerst over hoe het met mij ging en toen over zijn werkdag en zijn weekendplannen. Totdat hij de volgende vraag stelde; “Nog wat succes op Tinder? ;)”. Mijn alarmbellen gingen direct af! Deze vraag kon maar één ding betekenen. Nadat ik had verteld dat ik met nog één man aan het kletsen was vroeg ik aan hem of hij nog leuke vrouwen tegen was gekomen? Toen kwam de aap uit de mouw. Hij was aan het daten aangevuld met dat ik heel lief was en een leuk toetje had. Toetje? Ik ben geen kleuter! Heel fijn dat hij dit eerlijk vertelde maar toen ik zei dat ik hem veel succes wenste maar dan verder geen contact wilde had deze meneer de arrogantie om te zeggen dat hij dacht dat onze gesprekken therapeutisch waren voor mij. Na mijn antwoord; Ik heb al een therapeut, ik zoek een vent!” werd ook deze match door mij opgeheven.

Lichtelijk geïrriteerd besloot ik meteen weer te gaan swipen. De single-mantra’s vlogen door mijn hoofd; “Ik verdien beter”, “Hij weet niet wat ie laat gaan” en “Geen handvol maar een land vol”. Na 5 minuten iets wat agressief swipen had ik een match en hij sprak me meteen aan. Tussen de zinnen “Hoe was je dag?” en “Ik zit graag met mijn kontje omhoog” zat misschien een minuut. Nu vind ik van mezelf dat ik een heel openminded vrouw ben en absoluut niet preuts maar om nu van nul naar voorbinddildo te gaan in 60 seconden gaat zelfs mij te ver. Dus nadat ik gezegd had wat ik vond van zijn versiertechniek werd ook deze man vakkundig geblokkeerd.

Natuurlijk heb ik deze ervaringen zojuist gedeeld met mijn 3 drie vriendinnen die zoals het hoort dezelfde single-mantra’s op mij loslieten. En daarnaast een stukje advies van één van de oma’s; “Je hebt er meer last van dan plezier!”. Voor nu ben ik het even met haar eens. Tinder gaat op pauze en vanavond heb ik een date met “Sex and the city”. Even genieten van andermans date-leed….

22 gedachten over “Date-leed

 1. Dus te vluchtiger de app, dus te vluchtiger de contacten. Wellicht als je een app gebruikt waar je meer moeite voor moet doen, dat je dan die droeftoeters vanzelf wegfiltert. Succes! En aan de andere kant; het levert je wel blogonderwerpen op.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb ondertussen alles geprobeerd op elke app en datingsite zitten droeftoeters en je filtert ze er vrij snel uit haha. En idd heb ik iig weer n leuk verhaal ❤️🍀😂

   Like

 2. Jeetje wat irritant en arrogant dat die man dacht je therapeut te zijn! Ik vond de apps waar je meer moeite voor moest doen regelmatig betere kwaliteit dates opleveren. Maar soms gewoon lekker simpel tinderen levert wel leuke verhalen op!

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb al meerdere vormen van online daten geprobeerd. Alles herfstvakantie voor en z’n tegens. Zodra ik wel zin heb om te chatten ga ik zeker weer n betaalde app proberen.
   En idd t levert iig leuke blogs op ❤️🍀😅

   Like

 3. Wat schrijf jij leuk en herkenbaar! Ik herken ook veel van die rare chats op Tinder hoor. Ik heb het een week uitgehouden op Tinder en daarna mijn nummer gegeven aan één leuke man. Die leuke man is nu wel mijn man en de vader van ons kind. Dus tja, je moet mazzel hebben, denk ik. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Nog nooit Tinder op mijn telefoon gehad en gelukkig maar als ik het allemaal zo lees 😉 Mijn man en ik zijn volgende week 11 jaar samen, toen bestond er nog geen Tinder.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben al 20 jaar gelukkig samen dus kan me bij al die apps weinig voorstellen. Vroeger kwam je gewoon iemand tegen op cafe of op de dansvloer. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: