Dress dilemma

Een kast vol jurkjes maar niets om aan te doen

Voor al mijn dates ga ik in gedachte door mijn kledingkast. Natuurlijk wil ik er op mijn best uitzien. Niet alleen om indruk te maken op mijn date maar vooral omdat ik me een stuk zelfverzekerder voel als ik er goed uitzie. De juiste jurk op het juiste moment draagt absoluut bij aan de slagingskans van de date. En met een leuke date in het verschiet draait mijn hoofd op volle toeren.

In de dagen voor mijn date voer ik meer dan eens een modeshow uit in mijn hoofd. Elke outfit wordt onderworpen aan een eisenlijst die afhankelijk is van de date-activiteit. Niet te warm, niet te koud of kan ik er een vestje op aan? Als de plek waar we heen gaan van die hippe loungebanken heeft is het ook belangrijk dat ik er fatsoenlijk in kan zitten zonder dat ik me iets teveel openstel tijdens de date. Heeft de jurk teveel of te weinig decolleté? Zit de jurk als gegoten of is er een kans dat ik de hele avond aan het hijsen ben? Ik wil natuurlijk ook de juiste curves accentueren en de mindere curves verbloemen. Oftewel in welke jurk ga ik me een mooi en comfortabel voelen? Deze exercitie vindt dus al plaats voordat ik ook maar één jurk heb aan gehad. Want dat is het enige wat ik zeker weet het wordt een jurk.

Het is de dag van de date en ik heb ervoor gezorgd dat ik genoeg tijd heb om lekker te tutten. Na een uitgebreide douche inclusief de “het is niet mijn intentie maar je weet maar nooit” scheerbeurt is het tijd om de kledingkast open te trekken. Ik haal de drie jurkjes die mijn eliminatieproces hebben overleefd eruit en leg ze op mijn bed. Terwijl ik in mijn badjas voor mijn bed sta bekijk ik mijn keuzes. Optie één is wat men een little Black dress noemt. Met de juiste accessoires kan zo’n jurk bij elke gelegenheid en zwart kleed natuurlijk prachtig af. Elke vrouw moet er hiervan minimaal één in haar kast hebben. Optie twee is een rode figuur-accentuerende jurk. Hierin voel ik me altijd ontzettend sexy en zelfverzekerd als ik een goede dag heb en als ik geen goede dag heb kan deze jurk dat zomaar veranderen. Optie 3 is een zwierende 50s bloemetjesjurk. Deze is en heel vrouwelijk en hij zit lekker los en daardoor ultiem comfortabel.

Omdat het een behoorlijke zonnige dag is besluit ik dat de derde jurk de juiste keuze is. Losjes dus luchtig en lekker zomers. Ik trek de jurk aan en ga verder met mijn pre-date ritueel. Mijn haar gaat in de krul en make-up wordt op mijn gezicht gesmeerd. Daarna bewonder ik mezelf in de spiegel. De eerste drie seconden ben ik best tevreden maar dan slaat de twijfel toe. Ik pluk wat aan m’n jurk, doe een poging om mijn haar op te steken want misschien is het dat. Maar nadat ik nog een andere kleur lippenstift heb geprobeerd loop ik terug naar mijn slaapkamer. Ik trek de bloemetjesjurk uit en trek mijn rode feelgood jurk aan. Mijn lippen worden bijpassend rood gestift en als ik het eindresultaat bekijk kan ik niet anders concluderen dan dat ik een volslanke vamp in de spiegel zie staan. Ik begin te lachen om mezelf en mijn idiote ritueel want zo gaat het elke keer. Nadat ik mijn parfum opgespoten heb geef ik mezelf een knipoog in de spiegel en een mentale peptalk; Ik kan dit!

We hebben afgesproken op het station aangezien hij met de trein komt. Als ik kom aanlopen zie ik hem al in de verte staan. Even vraag ik mezelf af of hij ook meerdere overhemden had uitgekozen en op het laatst toch een andere heeft aangetrokken. Hij heeft mij nog niet gezien dus ik kan hem even heel ongegeneerd bekijken. Hij heeft duidelijk moeite in zijn outfit gestopt. Spijkerbroek met een mooi overhemd erop en een paar nette schoenen eronder. Ik kijk altijd naar schoenen van mannen, geloof me dat zegt veel en deze zijn absoluut goedgekeurd. Ja naast deze man zie ik mezelf wel lopen. 

Dan ziet hij mij en ik zie hoe hij begin te glimlachen terwijl hij me bekijkt. Volgens mij ben ik ook goedgekeurd en terwijl de date nog moet starten begint mijn hoofd al weer een modeshow af te draaien……misschien een Vintage trouwjurk…….

27 gedachten over “Dress dilemma

  1. Leuk geschreven weer. Maar ik wil weten hoe het met de date was. Zat helemaal in het verhaal.🤗 Boek schrijven dus, je hebt een leuke stijl van schrijven.👌🌷

    Geliked door 1 persoon

  2. weer heerlijk geschreven en ik zou zo willen zeggen kom maar op met dat boek maar ik lees niet haha, ja websites maar een boek en ik is not done. en betreft de jurkjes….ben gek op jurkjes alleen draag ik ze zelf niet want daar ben ik even wat te mager voor nog. maar wie weet ooit een keer 😀

    Geliked door 1 persoon

  3. Haha, heerlijk hoe eerlijk en open je bent! Zo herkenbaar uit de date tijd. De scheerbeurt van ik ben niets van plan maar je weet maar nooit… en qua jurk… ik had er eentje die ik steevast op de eerste date droeg, ze kenden elkaar toch niet 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: