De pop-up ex

Als je veertig en single bent is het logisch dat je al wat exen verzamelt hebt. Ook ik heb me de afgelopen jaren zeker niet verveeld. In mijn ex-collectie zitten ondertussen een paar pracht exemplaren. Sommige gaan gepaard met hilarische anekdotes, andere met hartverscheurende herinneringen. Allemaal hebben ze hun eigen plekje in mijn hart. Vandaag wil ik graag hebben over een bijzonder exemplaar; “De pop-up ex”.

Kenmerkend voor dit type ex is dat hij periodiek van zich laat horen. Weken soms zelfs maanden is het stil. Je gedachten raken steeds verder bij hem vandaan en dan; “Pop!”. Daar is hij opeens. De ene keer een appje, de andere keer liked hij ineens je instagramfoto of hij kijkt op je Linkedin profiel. Even zorgen dat je hem niet vergeet.

Deze ex wil graag de optie op je hart openhouden. Je laten weten dat je nog op zijn reservebank zit. Voor als hij zich een keer verveeld. Als je nog een zwak hebt voor deze ex is dit een heel gevaarlijk exemplaar. Je hart maakt een sprongetje, zou hij dan toch..? Trap er niet in! Vrijwel altijd blijft het bij de like of er volgt een kort gesprek via de chat maar daarna verdwijnt hij weer. Jij blijft gefrustreerd achter en het vergeet-je-ex-proces begint van voren af aan.

Ik ben gezegend met 2 van deze pop-up exen. Met de eerste had ik jarenlang een ongedefinieerde knipperlichtrelatie en met de tweede had ik een korte maar vurige relatie van een paar maanden. Beide eindigde doordat meneer er een ander op na hield. Beide braken ze mijn hart en voor beide heb ik een onverklaarbaar zwak. Ze zijn het type ex waar je je vriendinnen voor waarschuwt en je zou je vriendinnen voor gek verklaren als ze hem nog een kans gaven, genoeg kansen gehad. Dit is een goede graadmeter voor wat je zelf zou moeten doen, ja maar….

Die irritante “Ja maar…” die je telkens weer weet te formuleren. Ja maar we hadden het zo leuk samen. Ja maar misschien is hij veranderd. Ja maar niemand kent hem zoals ik hem ken. Al deze gedachtes raasde door mijn hoofd toen de Vurige ex deze week besloot op mijn Linkedin te kijken. Ik kreeg een melding van zijn bezoek, zag zijn foto en kreeg het warm, heel warm. Een rare combinatie van opwinding, paniek en verbazing maakte zich meester van mij. Bovenal bleef ik verbijsterd achter. Verbijsterd over het effect dat deze man nog steeds op mij heeft. Na 8 maanden stilte dacht ik los te zijn van mijn gevoelens voor hem. In mij zat blijkbaar nog een gloeiende kooltje wat hij wist aan te wakkeren tot een vlammetje.

Bijna alles in mij protesteerde tegen dit vlammetje. De “Ja maar” deed een poging het vuur op te laten laaien. Gelukkig kon ik mezelf de vraag stellen; “Ga je hier gelukkig van worden?”. Een oprechte krachtige “Nee!” vormde in mijn gedachte. Nog nooit heeft een man mij zo schaamteloos en zonder enige vorm van geweten bedrogen. Ik ben door mijn groei van de afgelopen maanden nu sterk genoeg om dichtbij mezelf te blijven. Deze pop-up wist ik daardoor de kop in te drukken en daardoor ben ik beter gewapend voor een volgende keer. Weet jij al hoe je gaat reageren de volgende keer?

Want de vraag is niet of de “Pop-up ex” van zich laat horen maar wanneer!?

2 gedachten over “De pop-up ex

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: