Digitaal date bedrog

De “hij deed zich mooier voor” date

Tijdens mijn zoektocht naar de liefde kom ik interessante reisgenoten tegen. Een enkeling wandelt een stukje met me mee maar veruit de meeste zijn slechts een tussenstop.

Het begint met swipen, een leuke foto die nieuwsgierig maakt. Daarom klik ik op zijn profiel. Ik blader door zijn foto’s. Het beeld dat hij schetst is levensgenieter & romanticus. Een vakantiefoto van een vrolijke zongebruinde man met op de achtergrond een ondergaande zon die zorgt voor een prachtig avondrood. Daarna een foto van hem op een terrasje met een tafeltje vol hapjes en een flesje wijn. Nog twee leuke selfies volgen en mijn interesse is gewekt.

Ook met zijn woorden weet hij zichzelf neer te zetten als een lieve spontane man die graag samen leuke dingen onderneemt. De woorden, geen ONS of FWB, zijn de kers op de slagroom en ik klik op het groene hartje… “It’s a match!”

Terwijl ik nog aan het nadenken ben over een grappige opening stuurt hij mij al een berichtje. Zijn flirtende opening laat me glimlachen en ik stuur meteen iets terug. De digitale verleiding begint. Van de bijna verplichte woon en werkvragen gaan we snel over naar onze gedeelde passies. In de dagen die volgen voel ik me een verliefde puber. Hij laat me lachen en blozen, het voelt heerlijk! Een tijdstip voor een koffie-date is dan ook snel gevonden, het aftellen kan beginnen. Ik kan niet wachten.

Digitaal date bedrog

Daar zit ik dan in mijn zorgvuldig uitgezochte outfit onder de luifel buiten op het terras.. Bij de serveerster bestel ik een koffie verkeerd. Op het moment dat deze wordt neergezet gaat er een man aan mijn tafeltje zitten en hij zegt; “Doe die mij ook maar eentje.” Vertwijfeld kijk ik naar de man die tegenover mij heeft plaatsgenomen. Dit is niet de vrolijke, zongebruinde man die ik de afgelopen dagen sprak. Ik bestudeer zijn gezicht; glazige ogen, ongeschoren, koffiegebit en zijn licht grauwe huid is getekend door een landkaart aan rimpels. Dan realiseer ik me ineens dat dit wel de man is die mij liet giechelen, alleen minstens 10 jaar ouder. Hij deed zich in zijn profiel voor als een vlotte veertiger maar in werkelijkheid is hij een vunzige vijftiger.  Ik voel me bedrogen maar uit beleefdheid besluit ik mijn vluchtneiging te negeren.

Met een beduusde stem vraag ik of hij het makkelijk heeft kunnen vinden. Hij begint mij aan te staren. Zuchtend, bijna kreunend, zegt hij hoe mooi hij mij vindt. Zijn verlekkerde blik laat me rillen. De ongemakkelijkheid maakt dat ik niet weet hoe te reageren. Een verkrampte glimlach geeft hem het idee dat hij op het juiste pad zit. Hij begint in detail te beschrijven wat mij zo mooi en lekker maakt. Zijn hijgende stem zorgt ervoor dat ik het gevoel krijg dat ik in een slechte porno ben belandt. Al mijn alarmbellen gaan af, ik moet hier weg. In een poging zo snel mogelijk weg te kunnen giet ik mijn koffie verkeerd in 3 grote teugen naar binnen. Dat ik hierbij mijn keel verbrandt heb ik niet eens door. Een blik op mijn telefoon en ik stamel; “Sorry ik moet gaan!”. In één vloeiende beweging sta ik op, gooi ik mijn bijna lege koffie om, werp een tientje op tafel en loop weg. In de verte hoor ik hem nog zeggen dat hij het gezellig vond.

Pas als ik de hoek om ben durf ik weer te ademen. De boosheid begint te borrelen. Ik pak mijn telefoon en blokkeer hem. Maar ik laat me niet demotiveren door dit digitale bedrog.

Met een tussenstop rijker en een illusie armer zet ik vol vertrouwen mijn zoektocht voort.

29 gedachten over “Digitaal date bedrog

 1. Ja, dat digitale daten geeft verrassende ontmoetingen.
  Al is vooraf al veel kaf van het koren te scheiden.
  Digitaal, virtueel of in de werkelijkheid er lopen vreemde mensen rond.
  En dat ervaar ik als man natuurlijk ook bij de enkele vrouwenontmoeting die ik heb.

  Vrolijke groet,

  Like

 2. Wat blog jij leuk! Net alsof ik een romannetje zit te lezen.

  Er zitten veel vreemde mensen op het internet die zich anders voor doen dan ze zijn en dan vraag ik me af, waarom? Waarom moet je je anders voor doen dan je werkelijk bent. Op ieder potje past een dekseltje dus weer gewoon jezelf zodat je de juiste persoon voor jou vind.

  Jij vind de ware vast nog wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah dank je wel! Zo leuk om te horen!

   Ja helemaal met je eens. Je wil toch dat iemand je leuk bent om je wie je bent. Is ook verschrikkelijk vermoeiend om je anders voor te doen.

   Ik zoek gewoon vrolijk verder mijn dekseltje komt nog wel voorbij 😉❤️

   Like

 3. Kan iemand mij uitleggen wat FWB mag betekenen? Ha ha ha. Ik ben dan wel vijftiger maar geen vunzige, maar stam nog uit de tijd dat je ging daten zonder de hulp van apps of swipe toestanden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha natuurlijk! Alleen maar n goed teken dat je niet weet wat dat betekend 😉 FWB = Friends With Benefits en ONS = One Night Stand, beide dus we de lusten niet de lasten. En dat is niet wat ik zoek haha

   Like

 4. Jij boft in ieder geval wel op date gegaan. Het is mij nog niet gelukt om tot een afspraak te komen en als er een match is, dan reageren ze niet op een bericht.
  Blijf volhouden! Als het 1x tot een afspraak komt, dan lukt dat vast nog wel een keer. Bedankt voor je eerlijke verhaal. Eerlijkheid is erg belangrijk en hopelijk tref je volgende keer een eerlijk iemand, want daar kan je op bouwen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel! Super leuk om te horen en tof dat je me gaat volgen. Er komen nog meer date verhalen aan 😉 maar ook wat serieuzer over m’n burn-out, hoop dat je ze leuk vindt! ❤️🍀

   Like

 5. Oh de horror lijkt me dit! Ik ben wat dat betreft heel blij dat ik mijn ware wederhelft al heb gevonden, in augustus mogen we 10 jaar op de teller zetten. Maar eerlijk is eerlijk, je bent een baas dat je je niet uit het veld laat slaan! Hopelijk vind je de juist

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: