Klachtenkramp

Een pleaser met een klacht

Vanochtend werd ik veel te vroeg wakker. Het was veel te licht in mijn slaapkamer om nog in slaap te kunnen vallen en omdat ik nog niet op wilde staan pakte ik mijn telefoon. Ik opende mijn mail en als ik nog niet wakker genoeg was dan zorgde wat ik daar aantrof daar wel voor.

Twee mails die mij vertelde dat mijn gas en elektriciteit overgesloten werden naar een andere maatschappij. De schrik sloeg me om het hart. Een paar weken geleden werd ik gebeld door een vrolijke jongeman die mij vertelde dat mijn contract afliep en me vroeg of ik alles hetzelfde wilde houden. Ik ging daarmee akkoord omdat ik tevreden was over hoe het nu allemaal geregeld is. Er volgde een opname waarin in een noodtempo alles voorgelezen werd en ik moest akkoord zeggen. Ik hing op in de volledige overtuiging dat alles hetzelfde bleef dus ook de leverancier. Vandaag bleek dat toch anders te zijn.

Als een maniak ging op speurtocht in mijn mailbox en moest al snel concluderen dat ik bedrogen was. Achter het collectief waarvoor de vrolijke jongeman sprak zat een hele andere leverancier. Ik bleek 14 dagen te hebben om erop terug te komen en vandaag is dag 15. Mijn hele lijf vulde zich met stress. Even overwoog ik om mijn lot gewoon te ondergaan. Deels uit schaamte, hoe kon ik hier nou ingetrapt zijn. Maar het grootste deel kwam voort uit een onwil om te gaan bellen. Het uitspreken van ongenoegen vind ik echt super moeilijk. Confrontatie ga ik het liefst volledig uit de weg. Ik laat me veel te snel ompraten en neem dan met veel te weinig genoegen. Waarna er wederom schaamte ontstaat.

Gelukkig had ik een moment van helderheid. Ging ik me dit gewoon laten gebeuren? Ik zit toch zeker niet al een half jaar in therapie om dit over m’n kant te laten gaan. Omdat ik weet dat dit soort resolute momenten schaars zijn en snel vervliegen belde ik meteen. Wat er voor zorgde dat ik dus naakt aan de telefoon zat met een energieleverancier, ik lag immers nog in bed. Na een kort gesprek werd ik naar de nieuwe partij verwezen om daar om coulance te vragen. Het scheelde immers maar een dag. Twee keer diep ademhalen en weer bellen. De dame aan de andere kant van de lijn was van het type “Computer says no!”. Na één keer vragen of ze voor mij geen uitzondering wilde maken gaf ik op. Ik zei dat ik dan mijn nieuwe contact meteen op wilde zeggen ook al betekende dit een boete van €250,-. Daarop verwees ze mij zonder enige vorm van emotie naar mijn huidige leverancier om alles te regelen.

De moed begon me in de schoenen te zakken. En ja die had ik ondertussen aan want ik kan me heel goed aankleden terwijl ik aan de telefoon zit. Ik zette een kop koffie en begon weer te bellen. Ik gaf een samenvatting van wat er gebeurd was aan de dame die ik aan de andere kant trof. Toen ik vertelde dat ik momenteel thuis zit met een burn-out en dat het me allemaal een beetje teveel begon te worden vroeg ze meteen hoe het met me ging. Ik brak, tranen vulde mijn ogen en met een duidelijke snik in mijn stem zei ik “Sorry!”. Maar ik hoefde geen sorry te zeggen. Met oprechte interesse vroeg ze hoe lang ik al thuis zat en sprak met me als mens. Pas toen bij mij de eerste lading stress eraf was ging ze over naar het zakelijk gedeelte. Ze vroeg om mijn gegevens en zette me in de wacht.

Toen deze lieve dame weer in de lucht kwam zei ze meteen; “Maakt u geen zorgen, wij gaan het regelen!” Weer sprongen de tranen in mijn ogen, dit keer van opluchting. Er volgde nog een hoop informatie over wat ze precies ging doen maar de echte boodschap was dat het geregeld zou worden en dat ik niets meer hoefde te doen. Dit stukje menselijkheid was precies wat ik nodig had. Ik voelde me gehoord. Toen ik ophing was ik trots op mezelf en heel dankbaar dat er mensen zijn die met je mee willen denken.

Het gaf me het vertrouwen in mezelf om meteen weer de telefoon te pakken want de reden dat ik zo vroeg wakker was is omdat de verkeerde gordijnen geleverd zijn. Ik slaap al weken in een onverduisterde slaapkamer. Dat is nu ook nog niet opgelost maar heb nu wel eindelijk iemand gesproken en er worden dingen in gang gezet. De verkeerde gordijnen hebben me in ieder geval weer een stapje verder geholpen in voor mezelf opkomen. Moet je nagaan wat ik kan als ik straks weer fatsoenlijk kan slapen.

40 gedachten over “Klachtenkramp

 1. Je bent als beller ook in het nadeel, de telefoniste is een prof terwijl jij een privé persoon bent met al je emoties.

  De tweede mevrouw snapt dat, de eerste moet maar pc’s uit elkaar gaan halen, want zij zit duidelijk op de verkeerde stoel

  Geliked door 1 persoon

 2. Goed van je dat je dit niet over een kant laat gaan. Het kost moeite om te gaan bellen, maar anders blijf je wel in dat unheimisch gevoel hangen, en daar wordt je niet gelukkig van.. Maar het wordt nu opgelost!! Straks de gordijnen nog en je slaapt weer als een Verklaproos…

  Geliked door 1 persoon

 3. Vreselijk al die verkoop praatjes via de telefoon. Ik gooi bijna de hoorn erop zodra ik energie hoor! Maar ik begrijp zeker dat je het in een burn out periode er helemaal niet bij kan hebben.

  Geliked door 1 persoon

 4. Herken de schaamte, is me ook eens gebeurd. Die verkopers zijn echt haaien, ze lichten je helaas op waar je bij zit. Vervelend dat het zo liep, zeker ook bij de nieuwe aanbieder. Maar tegelijk fijn dat de andere dame wel begrip toonde en zo lief reageerde. Je voelt je uiteindelijk al ongelukkig genoeg als zoiets je overkomt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat goééééééd van je! Het is zo goed dat je dit gedaan hebt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je alle moed moet verzamelen om te bellen, maar dat je het dan ook nog doet! En daarna ook nog eens voor je gordijnen bellen. *Applaus!*

  Geliked door 1 persoon

 6. Dit soort organisaties zijn vreselijk, je wordt erin geluisd voor je er erg in hebt. Maar super goed dat je het hier niet bij gelaten hebt en voor jezelf bent opgestaan! Fijn dat het nu geregeld is.

  Geliked door 1 persoon

 7. De volgende keer wijzen op de bandopname die ze hebben gemaakt. Ze nemen altijd het hele gesprek op en kunnen dus horen dat de jongen jou onder valse voorwenselen het contract heeft aangesmeerd. Wij hebben dit 2,5 jaar geleden gehad. Ze vroegen ons over te stappen toen zei ik dat is goed maar mijn contract loopt nog zo lang en ik wil geen boete. Toen werd er gezegd dat het nieuwe contract in zou gaan als ons oude contract werd overgesloten. Dit ging dus mis en ben toen gelijk gaan bellen. Heb verteld luister de bandopname maar toen moesten ze ons gelijk geven. In de tussentijd kregen wij allerlei papieren etc zaten we zelfs 2 dagen zonder energie leverancie (Dan heb je toch energie omdat je niet zomaar zonder mag zitten dit gaat dan via de oude levenrancier) En uiteindelijk was alles opgelost! Dus zeker nooit zomaar toegeven als zoiets gebeurd

  Geliked door 1 persoon

  1. Goede tip! Ik ga iig nooit meer iets telefonisch verlengen! Wel een heel circus waar jullie doorheen moesten. Maar fijn dat het uiteindelijk goed is opgelost! ❤️🍀☺️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: