De verkleinwoordjes-man

Niet alle verrassingen zijn oké!

Als ik een date heb dan bereid ik me altijd goed voor. Niet alleen zorg ik voor keurig gelakte nagels en een toffe outfit maar ook mentaal gaat er een proces aan vooraf. Deze voorpret is iets waar ik van geniet maar soms ook zenuwslopend. Een date is toch altijd een beetje spannend. De control freak in mij wordt niet dus zo graag verrast met een date.

Een tijd geleden, nog voor Corona, werd ik door een vriendin uitgenodigd om te komen eten. Haar man zou koken wat in haar geval de juiste keuze is aangezien zij zelfs water laat aanbranden. Ik ga regelmatig bij hen eten dus zocht helemaal niets achter deze uitnodiging. Op de bewuste avond ging ik vol goede zin naar haar toe. Na een drukke werkweek had ik wel zin in een avondje bijkletsen en een paar wijntjes. Ik belde aan en zij deed open. We liepen samen de kamer in en daar zat een voor mij onbekende man aan tafel. Met een enthousiaste, bijna hoopvolle, blik stelde mijn vriendin hem aan mij voor; “Dit is Pieter, een collega van mijn man!”. Ze leek bijna trots op haar vondst, zo stond ze er in ieder geval bij.

Super opgelaten ging ik naast hem zitten en stelde mezelf voor. In gedachte deed ik snel een kledingcheck. Ik had het geluk dat ik rechtstreeks uit mijn werk kwam en er redelijk gekleed uitzag maar liep er al wel de hele dag in rond. Gelukkig had ik nog wat parfum opgespoten voordat ik thuis wegging dus al met al kon ik er mee door. Dat had zomaar anders kunnen zijn want dit was het soort goede vriendin waar ik ook met gemak in m’n joggingpak met een knot op mijn hoofd naar toe ga. In mij begon een lichte irritatie te ontstaan, waarom had ze me niet vertelt dat ze een soort verkapte date voor me geregeld had. Voor hetzelfde geld was ik als een soort ma Flodder aan het diner verschenen.

Daar zat ik dan naast Pieter, een goed verzorgde man die duidelijk met gel en kamtechnieken probeerde te verbergen dat hij kaal werd. Het was zeker geen onaantrekkelijke man maar op het eerste gezicht niet echt mijn type, hij was me iets te gelikt. Mijn vriendin en haar man zagen het duidelijk helemaal zitten tussen ons en probeerden een gesprek te forceren. “Pieter gaat ook altijd naar festivals!” zei mijn vriendin om ons vervolgens aan te staren. Nu ben ik een groot fan van festivals dus ik vroeg Pieter meteen waar hij heen was geweest afgelopen zomer. Pieter begon een verhaal over hoe hij met zijn vriendjes graag naar dancefestivals ging maar wel alleen als ze VIP tickets konden krijgen. Gelukkig had Pieter een vriendje in de branche die dat altijd wel kon regelen. Ik vertelde dat ik meer van de muziek met gitaren ben maar op zijn tijd een dansje zeker kan waarderen. Ook vertelde ik enthousiast over de sfeer op de camping en de nachtelijke feestjes onder de partytent. Daar dacht Pieter toch anders over. Kamperen was voor pubers dus weer een ander vriendje regelde altijd een hotelletje in de buurt.

Pieter bleek van de vriendjes en verkleinwoordjes aan elkaar te hangen. Zo had hij een vriendje voor lekkerste flesjes port, een vriendje met een huisje in Ibiza en vast ook nog een vriendje die vriendjes kon regelen. Ergens hoopte ik nog, vooral voor Pieter zelf, dat hij dacht dat hij zo indruk kon maken en dat hij misschien door de zenuwen een beetje overdreef. Maar die hoop vervloog snel toen mijn vriendin een laatste poging deed om Pieter aan mij te verkopen. Ze vertelde dat Pieter net een jacuzzi had laten plaatsen in zijn tuin. Nog voor dat ik kon zeggen dat me dat heerlijk leek zei Pieter; “Ja, dat vinden de vrouwtjes leuk!”. In mijn hoofd hoorde ik Meredith Grey zeggen; “Seriously, seriously, seriously! Hij keek er ook nog eens heel zelfgenoegzaam bij. Deze man vond zichzelf echt Gods gift aan de vrouwtjes, misschien zelfs wel aan de mensheid.

De rest van de avond kan ik het beste omschrijven als de Pieter monologen. Dus nadat ik mijn toetje op had wist ik niet hoe snel ik weg moest komen. Met een sarcastische; “Ik vond het gezellie maar ik moet nu echt naar huis” stond ik op. Ik zei dat ik moe was van mijn drukke werkweek maar in werkelijk was al mijn energie door Pieterje naar een nulpunt gedaald. Tegen mijn vriendin en haar man zei ik dat ze lekker mochten blijven zitten, ik liet mezelf wel uit. Op weg naar huis ging er maar één gedachte door mijn hoofd; Hoe kon een goede vriendin, die mij al jaren kent, denken dat Pietertje bij mij zou passen?

53 gedachten over “De verkleinwoordjes-man

 1. Wat vreselijk van die ongemakkelijke dates. Gelukkig heb ik dat nooit meegemaakt. Ik ben al 29 jaar happy met mijn Bart!!
  Je hebt het erg smakelijk beschreven, LEUK!

  Groetjes Ellen

  Geliked door 1 persoon

 2. pietertje verpieterde de boel dus haha aah nee zeker niet leuk want je gaat er vanuit dat je een leuke date heb en dan krijg je dit haha. ik heb al 25 jaar dezelde date en die verpieterd het niet 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat weetr een mooi verhaal en ook zo herkenbaar, ik ben ook een controolle freak en wil zeker niet verrast worden door wat dan ook. Het liefst alles op afspraak erg he! En jijbent weer een ervaring rijker😊

  Geliked door 1 persoon

 4. Hele verslavende schrijfstijl heb je, je blijft een van lezen. Knap. Volwassen mensen die hun volwassen vriend/vriendin vriendje/vriendinnetje noemen; ik heb er zo’n hekel aan, of zinnen als Ik ga met mijn vriendinnetje een wijntje doen’…

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh meid wat heb ik gelachen! Ik vind het echt naar voor je hoe het is gegaan hoor, ik ben benieuwd hoe dat gesprek ook tussen jou en je vrienden daarna is gegaan 😉 maar je beschrijft het zó leuk. En het leest lekker weg. En wat erg die verkleinwoorden…succes met daten xxx

  Geliked door 1 persoon

  1. Tof om te horen! Gelukkig kan ik er nu ook om lachen 😉 Laat ik het zo zeggen ik en mijn vriendin vertrouwen nooit meer op de mensenkennis van haar man haha! Dank je wel, op naar de volgende date ❤️🍀☺️

   Like

 6. Ik zag bij het lezen van jouw blog de hele situatie voor me. Heb ook zoiets meegemaakt. Vreselijk als ze je proberen te koppelen hé. Maar verder heb ik echt genoten van je verhaal. Echt heel typerend geschreven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb hardop gelachen maar wat een verschrikking. Mannen met verkleinwoordjes zijn alleen al om die reden heel onaantrekkelijk. Kan me trouwens wel voorstellen dat het ongemakkelijk is om op die manier in een blind date te worden geforceerd. Zeker met een Pietertje.

  Geliked door 1 persoon

 8. rot ervaringen zorgen voor de mooiste blogs!!
  Mocht je nog eens willen lachen om verkleinwoorden, we hebben ons er een tijdje geleden op VrouwenPower helemaal op uitgeleefd!

  Geliked door 1 persoon

 9. Een pietertje moet je dus niet tegenkomen
  Zou ook niet mijn type zijn
  Daten ben ik niet zo in thuis
  Ben 33 jaar getrouwd met frank en al 40 jaar verkering

  Geliked door 1 persoon

 10. Hahaha wat heerlijk geschreven. En dat type ken ik wel. Die een vriendje voor dittem en dattem heeft. En met gel- en kamtechnieken kale plekken verdoezelen. Brrr. Wat een type. Kan ‘m bijna voor mij zien. Snap eigenlijk niet zo goed dat een vriendin dit zo regelt. Zou ik niet fijn vinden denk ik (ik ben al tig jaar samen en getrouwd overigens)…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: